31. HELT SLUT!

Kommer inte berätta om min dag för den har varit alltför jobbig och uttröttande och vill inte påminna mig själv om den. Kan säga att jag var fast i Nykarleby till ca halv 8 elr 8? Sen orkar jag inte ens berätta om bussresan hem till bennäs som var kl. 22! Orkar inte tänka på vad jag ska skriva nu så ni får nöja er med detta klagoinlägg..

Klaga gärna på er dag här också, så jag inte är den enda som klagar..


30. Inspiration - Art







Sitter och ritar nu just, skulle egentligen behöva läsa lite mera på hälskokunskapsprovet som vi har imorgon, men får alltid så otrolig lust att teckna när jag egentligen måsta göra något annat. Bilderna är från weheartit! Ta och kolla in min sida där om ni har lust! :) Här är länken.

Glöm inte heller bort att besöka vinnarna i veckans blogg för nån vecka sen!
Här och här

29. Lördagsmys

Sitter och kollar på Veronica Mars och Niko är här också. :)

En dag skulle jag ju laga mat åt Niko , och det slutade ju inte så bra så här är lite bilder från min proffessionella matlagning






Bevisar att jag inte kanske passar så bra i köket.


Nåja, alla blev ju inte brända.


29. Foton beställda!



Har beställt foton från ifolor.fi förra veckan och har fått dem nu, nu blir det bara att försöka skaffa massa ramar och sånt :)

27. S.A del 9








27.Day 15 - A picture of something you want to do before you die

Day 14 - A picture of someone you could never imagine your life without Det är så många som skulle passa så bra in här, så bestämde mig för att inte lägga någon bild här. Men bl.a min familj,vänner och Niko ♥

 


Helt klart bungyjump! Men jag vill inte hoppa från såna där kranar som dom brukar ha på Jeppisdagarna här, utan jag vill hoppa från en bro eller något sånt. I sydafrika körde vi förbi Sydafrikas högsta bungyjumpställe men dom hade redan hunnit stänga så vi hann inte dit. Men nästa gång! ;)

 

 

Här är stället vi körde förbi i S.A


27. soooooo cute


26. Studion







Hade en studio-fotokurs efter skolan idag, var jätteroligt, testade ljussättningar och sånt :)!
Tyvärr var ju mitt hår inte det bästa, hade inte ens orkat göra något åt det på morgonen.

26. Förlåt

Jag vet, har inte haft tid att uppdatera nu på några dagar. Har haft fullt upp med skolan och kommit hem sent på kvällen, då har jag inte orkat skriva något utan bara velat ligga ner i sängen och kolla film. Så förlåt, uppdateringen blir bättre inom några dagar. Vi har filmat in vår film nu idag och igår och kommer kanske lägga upp den här på bloggen om personen som är med vill :) Imorron visar vi filmen åt resten av skolan och sen slutar vi för dagen. Orkar inte börja söka efter några bilder till 30 pictures så ni får nöja er med några random bilder från igår :)!
















23. Day 13 - A picture of your favorite band or artist

Har så många favoritartister men väljer den som jag längst har haft som favorit :)!











Marilyn Manson

Alla bilder är från weheartit.com

23. Var med och tävla du också!

Är med och tävlar på Paulinas blogg att bli veckans blogg! :) Ta och kolla in hennes blogg och var med du också!


Tryck på bilden för att komma till hennes blogg.

22. S.A del 8 Landskap










22. S.A del 7 Pilanesberg Gamepark










Impalas (Kallas McDonalds pga det svarta M:et dom har vid svansen)

22. Vet ingen rubrik som passar till det här så ja.

Tänkte lägga upp lite bilder från vad jag gjort i skolan :) Här är bara något hastigt som jag gjort av gips. Sen kommer bild också på min fina groda!






22. Justin Bieber



Blev förvånad när jag hörde denhär låten. Brukar inte alls lyssna på JB men denhär låten är faktiskt helt OK! :)

22. You're gone and I'm SO over missing you

Sov hos Nikos inatt, vi for och hyra film till Makuuni och köpte godis! Vi hyrde tre filmer men kollade bara en så ser väl dom andra idag. :) Niko ligger fortfarande och sover men jag har en ovana att alltid vakna klockan 11 och då kan jag inte sova mer..


Gammal bild, Niko har tyvärr inga bilder på sin dator så blev en gammal facebook bild :)

22. Day 12 - A picture of something you love


Niko och jag förra hösten ♥

Idag är det också min och Nikos 1år och 9 månadersdag : ) Älskar dig ♥

21. S.A del 6 Pilanesberg Gamepark










21. Day 11 - A picture of something you hate


Hatar hösten för att det alltid är så regningt och kallt. Det finns en sak som är bra med hösten, och det är att allt är så färggrant!

21. Dagens



Sov till 1 idag, vaknade först 11 men orkade inte stiga upp så fortsatte att sova:) Har inte gjort något speciellt, Niko kom just hit och vi ska väl senare mot stan tror jag.



S.A del 5










20. Day 10 - A picture of the person you do the most ****** up things with

Day 09 - A picture of the person who has gotten you through the most

Har ingen aning om vem jag ska lägga här så det får stå tomt.

 



20.





Okej, har ännu inte börjat städa.. Har suttit och kollat på Veronica Mars istället. Men nu ska jag faktiskt börja !!

Glöm inte heller att kolla in dom här bloggarna också !

Saras blogg
Cajsas blogg
Julias blogg

20.



Har inget speciellt att skriva. Var till Sursik idag och hälsade på Evelina  och nu ska jag städa färdigt här hemma :)

19. Windy day

Niko sov här inatt, och så var jag snäll och lagade mat åt honom idag. Fast det blev lite... bränt.. Han sa ju att det blev gott, men varför skulle jag tro på det, haha! Ska städa lite nu och sen ska vi väl inte göra nått speciellt :)

Ta och kolla in dom som deltog i veckans blogg!

http://bloggen.fi/saralee/
http://cajsastigerfeather.blogg.se/
http://juuvlia.blogg.se/

18. S.A del 4


Sovrum


Dusch

Vardagsrum















Utsikten

18. Day 08 - A picture that makes you laugh


18. Day 07 - A picture of your most treasured item

Det här skulle egentligen kommit upp igår men var så trött när jag kom på det så sket i det.




17. S.A del 3

























Där har ni några bilder innifrån huset vi bodde i. Mera kommer upp! :)


17. Nytt

Hitta två par nya jeans idag när jag var til stan med mamma. Dom på bilden och ett par svarta MicMac jeans :)

Jag hittade dom vid Code för 45 € men dom finns på Junkyard för 39.90 också :) Dom svarta köpte jag också vid Code för 39.90

16.





Och med detta säger jag gonatt för idag! Niko kom hit och överraskade mig, hade ju tänkt ha en filmkväll för mig själv men det blev till att det var en till som åt ur min chipspåse också ;)

16. Sydafrika del 2
























16. True shit

DU VET ATT DU ÄR EN RIKTIG ÖSTERBOTTNING NÄR: Du tycker det är trafikstockning för att 10 bilar väntar på att få köra om en traktor på Riksåttan. Du mäter avstånd i timmar. Du ser folk ha på sig jaktkläder vid sociala evenemang. Du kör 100 km/t i en halvmeter djup snö och snöstorm utan att ens blinka. Minst en av dina grannar bränner sprit hemma och alla vet om det, t o m polisen för det är hans b............ror. Du har startkablar i bilen och din fru vet hur hon ska använda dem. Du tycker sexy lingerie är en silkespyjamas från Halpa Halli. Älgar är bara en del av sceneriet. Du tycker att traktor är ett suveränt färdmedel för din son, mellan moppe- och körkortsåldern. Du vet vad en person menar när de formar läpparna till ett O och suger in luft. Att "klä upp sig" innebär att stoppa in fleeceskjortan i dina jeans och sätta på sig ett par rena skoterkängor. Du träffar en ny person är din första fråga vem som är dennes föräldrar/syskon. Du kan namnge alla som du tog examen med. Du faktiskt har åkt 200 km t/r för en fest. Skolorna inte stänger för att det snöar. Du i dina yngre dagar inte kunde köpa cigaretter i affären för expediterna visste exakt vem du var och din riktiga ålder. Det är status att vara tillsammans med någon från en annan kommun. Du i princip inte har något val än att vara "buksvåger/svägerska" med någon du mer eller mindre känner. Du tycker att män som har rosa tröjor är gay. Du tycker att folk i storstan klär sig lustigt för att två år senare "trendigt" ha liknande kläder. Du, i din ungdom, visste exakt till vilket uteställe dina vänner skulle en lördagskväll för det fanns bara ett. Du tar en promenad för att motionera och 5 personer stannar för att fråga om du ska ha skjuts. Helgspänning innebär att åka till PRISMA. Din lärare förväxlade dig med ditt syskon eller din moder/fader. Du inte blinkar för att svänga eftersom alla vet vart du ska i alla fall. Du ringer till fel person men blir hänvisad till rätt nummer. Halva kommunen håller andan när ett företag hotar lämna orten. Du skrattar för fullt när du läser detta för du vet att det är sant och sen vidarebefordrar du det till alla i din adressbok... vilket faktiskt är halva stan. :)


16. Day 06 - A picture of a person you'd love to trade places with for a day

Steve McCurry



16. Veckans blogg!





Klicka på bilderna för att komma till bloggarna.

Alla bloggar var helt suveräna på sitt eget sätt men dom här är de som JAG gillar mest. Dom innehåller ju samma saker som min blogg ungefär och det är ju därför jag tycker dom är intressanta! Andra kanske inte alls gillar dom.

16. tied hair, sweet pants, hoodies and no makeup. I love those lazy Sundays

Blev att jag for till stan igår då med Niko, sen for vi körand till Larsmo och var där med Ville en stund. Sen for vi mot stan igen och det var så kallt att jag nästan dog. Jag hade mina svarta jeans med hål på båda knäna och gissa om jag hade iskalla knän? Var med Aleksi och Atte en stund och for sen till Nikos. Slutade med att jag sov vid Nikos, orkade inte fara hem med buss.      Idag har jag bestämt att inte göra nånting! Kanske spela lite WoW. Haha..

Ska annars försöka/orka ta bilder av alla nyinköpta kläder. Speciellt från Helsingforsresan. :)


15. Glöm inte!

Veckan blogg avlsutas imorgon och ni kan fortfarande vara med! :)
Här är inlägget.

Far mot staden med buss 20 över 6. Vet inte vad jag ska hitta på men något iaf.


15. Sydafrika


Flyget från Helsingors-London

Heathrow

Väntade på att flyget skulle anlända

Johannesburg flygplats

Påväg mot Cosmos


15. Day 05 - A picture of your favorite memory


Cosmos
När vi var till Sydafrika förra vintern i 3 veckor. Tänkte annars att jag skulle lägga upp några bilder därifrån, för jag har ganska många som jag inte lagt in och de flesta har väl kanske inte sett några ens? :) Dom finns ju förstås på min facebooksida, men lägger upp dom här också:)

15. Destiny is for losers. It's just a stupid excuse to wait for things to happen istead of making them happen


Vaknade 11, tänkte jag skulle stiga upp tidigt idag så jag skulle få mycket gjort, men sen kom jag på att jag inte har något att göra. Så jag springer runt i huset och dansar till denhär låten. Senare ikväll ska jag väl nog mot stan tror jag :)

14. Höstlov!

Äntligen höstlov, dvs. en vecka ledig från skolan! Har inte planerat in något speciellt till lovet, får ju se vad det händer för roligt. :) Vi hade bara engelska idag från 9-11 och sen for vi till Jakobstad och kolla på Chans (en musikal) och den var otroligt bra! Hade inte förväntat mig att jag skulle gilla den så jättemycket, men alla var så duktiga på att sjunga och dansa :) Hade glömt kameran hemma, som jag alltid brukar göra när det händer något speciellt, så det kommer inte upp några bilder från idag då.     När Chans var färdigt så for jag och Niko och äta till O'learys och gick på en stund på stan. Det var höstmarknad, men nog var det ju roligare förr måste jag säga,när man var mindre. For till Nikos en stund och klockan 21 for vi till bion. Vi såg på Abduction och den var jättebra! Den ska ni gå och kolla. Andrea och Ivar gjorde oss också sällskap på bion, och det var jättekul att träffa dom för har inte sett (varit) med dem på länge! :)


Måste bara visa en bild från imorse kl.06:45. Här ser ni ur trött jag är på morgonen. Visste inte ens av att jag tog en bild så därav den konstiga minen.

14. Day 04 - A picture of your night

Mycket läsning på engelskaord och övningar. några timmars sömn.



13. Dagens..

och detta var dagens outfit. Gillar inte ordet outfit men det finns inte direkt något annat att säga. Nåja, dagens kläder! :)


13. Tatueringar

Snygga och coola tatueringar. Väntar bara tills jag fyller 18 och får skaffa egna ;)
























bilder från we♥it

13. Crazy Pictures

Ta och kolla in denhär hemsidan med massa roliga kortfilmer!


13. Canon 600D

Kameran som jag så småning om ska köpa.. när jag har pengar förstås. Men det står först på min lista när det gäller om things that I need. Jag tycker att min nuvarande kamera ( Sony Alpha 300) är så enkel. Har haft den i ca 2 år nu snart så vill byta till än bättre kamera med bättre egenskaper. Men förstås måste jag ju köpa nya objektiv, för Sonys objektiv passar inte till Canon :( Lite synd men det hindrar mig inte från att  köpa denna ( som sagt, när jag har pengar, mycket pengar.. )


Canon EOS 600D har alla verktyg för högkvalitativa stillbilder och videosekvenser i HD. En högupplöst 18 megapixels APS-C CMOS-sensor står för fantastiska detaljer och tillsammans med 14 bitars DIGIC 4-bearbetning är det lätt att till exempel ta bilder på en härligt blå himmel och få mjuka övergångar mellan färgerna. Kamerans kapacitet i svagt ljus innebär att klara, naturliga färger återges under mörka förhållanden - ISO-omfånget ligger på 100-6400 och kan utökas ytterligare till 12800.
Canon EOS 600D Video i Full HD
Canon EOS 600D systemkamera tar storartade videosekvenser i Full HD (1080p) och ett särskilt videoläge innebär att man direkt kan växla mellan stillbilder och HD-videoinspelning. Avlägsna objekt nås med den nya funktion Movie Digital Zoom, som beskär sensorns centrala område från 3x till 10x och ändå bibehåller Full HD-kvalitet. Fantastiskt på safari eller i vildmarken.
Canon EOS 600D Kreativa filter
Canon EOS 600D digital systemkamera är också perfekt för att experimentera med olika kreativa filter och man kan lägga till effekter på bilderna. Fisheye-effekten skapar en tunnelliknande förvrängning, som med ett Fisheye objektiv och med Miniatyreffekten förvandlas scenen till en småskalemodell. Andra alternativ är Leksakskameraeffekt, Kornigt svartvitt och Softfokus, som höjer experimentlustan ytterligare.

Canon EOS 600D Funktioner
• 18 MP CMOS-sensor
• Automatiskt intelligent scenläge
• EOS videofunktion i Full HD
• Funktionsguide på skärmen
• 3,7 bilder per sekund i kontinuerlig bildserie
• Bred 9-punkts autofokus
• 1 040 000 punkters vinklingsbar 7,7 cm (3,0") skärm
• Basic+ och kreativa filter
• Inbyggd trådlös blixtutlösning

13. Day 03 - A picture of the cast from your favorite show


Misfits

Pretty Little Liars

Båda serierna är jag helt galna i , väntar på att nästa säsong av serierna ska komma ut snart!

13. Goodmorning

Vaknat för en stund sen, är ganska pigg fast jag somnade runt 12tiden. Har konsthissa nu på morgonen och då tror jag nog jag känner av att tröttheten kommer.


12. Onsdagsmusik









12. Höstbilder










12. Glöm inte att delta i veckans blogg!

Här har ni inlägget. Bara att komentera! :)


Har lite onsdagsmys med popcorn och film. The Others.

12.






skönt att ligga i bubbelpoolen när det är kallt å regningt ute :)

12. Day 02 - A picture of you and the person you have been closest with the longest


Jag syftar såklart på Andrea där då, orkade inte klippa ut oss :)

11. Helsingfors bilder





11. Day 01 - A picture of yourself with ten facts

  • Jag bor på 3 ställen. -Mammas,-Pappas,-Fammos
  • Mitt hela namn är Jennie Erika Alice Svartsjö
  • Jag är allergisk för nästan ALLT. Pollenallergiker,glutenallergiker,laktosintollerant,kan inte äta citrusfrukter,soja ,morot,tomat,kiwi,banan,äppel,päron osv... kommer inte ens ihåg allt jag inte kan äta + att jag har atopisk hud.
  • Jag älskar att vara ensam. Tycker det är skönt att bara sitta för en själv och inte göra nånting.
  • Jag är slarvig och lat.
  • Städar när jag tycker, inte när det behövs.
  • Snoozar alltid 5 ggr på morgonen förrän jag stiger upp.
  • Jag vill flytta utomlands.
  • Jag brukar nästan alltid börja frysa om min näsa, fast jag är inomhus.
  • Jag har ca 11.000 bilder på min hårddisk och det är endast från januari 2011

11. Helsinkiiiii












10. Ulla Jokisalos utställning del 2












Lite försenade bilder från Helsingforsresan. Mera bilder är på kommande!


10. 30 Pictures

Day 01 - A picture of yourself with ten facts
Day 02 - A picture of you and the person you have been closest with the longest
Day 03 - A picture of the cast from your favorite show
Day 04 - A picture of your night
Day 05 - A picture of your favorite memory
Day 06 - A picture of a person you'd love to trade places with for a day
Day 07 - A picture of your most treasured item
Day 08 - A picture that makes you laugh
Day 09 - A picture of the person who has gotten you through the most
Day 10 - A picture of the person you do the most ****** up things with
Day 11 - A picture of something you hate
Day 12 - A picture of something you love
Day 13 - A picture of your favorite band or artist
Day 14 - A picture of someone you could never imagine your life without
Day 15 - A picture of something you want to do before you die
Day 16 - A picture of someone who inspires you
Day 17 - A picture of something that has made a huge impact on your life recently
Day 18 - A picture of your biggest insecurity
Day 19 - A picture and a letter
Day 20 - A picture of somewhere you'd love to travel
Day 21 - A picture of something you wish you could forget
Day 22 - A picture of something you wish you were better at
Day 23 - A picture of your favorite book
Day 24 - A picture of something you wish you could change
Day 25 - A picture of your day
Day 26 - A picture of something that means a lot to you
Day 27 - A picture of yourself and a family member
Day 28 - A picture of something you're afraid of
Day 29 - A picture that can always make you smile
Day 30 - A picture of someone you miss

10. Dagens:

♥  Dagens umgänge: Folk i skolan
♥  Dagens låt: http://www.youtube.com/watch?v=7heIA4te5JY
♥  Dagens skämt: -
♥  Dagens önskan: Ny vinterjacka
♥  Dagens ord: yoga haha
♥  Dagens planer: kolla Skins och äta gott
♥  Dagens drog: Skins
♥  Dagens tips: Ha alltid med ett ordentligt paraply!
♥  Dagens sämsta: regn
♥  Dagens mående: bra
♥  Dagens tråkigaste: REGN
♥  Dagens roligaste: slutade halv 3


Ellen och jag i somras vid Gamla Hamn ;)

10. Onepiece <3








Alla är från junkyard.se

10. Gomorrooon

Vaknade ca halv sju, och nu väntar jag på att mamma ska hämta mig så jag slipper till stan :)


9. Veckans blogg!

Tänkt kör en veckans blogg jag nu också, så bara att kommentera om ni vill vara med! Självklart kan ni ju också ta och skicka adresser till andra bra bloggar åt mig också som ni tycker är värda några länkningar :)

Avslutas: 16.10

1;a plats : 6 länkningar
2;a plats : 4 länkningar
3;dje plats : 2 länkningar



9. Mys

Sitter och kollar på That 70's show och ska snart gå och lägga mig. Har fortfarande hosta men den börjar bli lite bättre, bra det, har hostat på nu i mer än en vecka.


9. Sunny day

Nu blir Julia sur på mig för att jag inte har skrivit något på hela helgen, men på fredag och lördag var jag till Bosund och kommit hem så sent att jag inte har orkat skriva nått. Och Niko blir också sur på mig om jag sitter och nördar på datorn när han vill sova.
Har inte heller något speciellt roligt och intressant att skriva om nu heller. Har just vaknat av att det var kokhett i mitt rum och solen lyste rakt in i ögonen. Niko ligger och slöar ännu i sängen och jag orkar inte börja göra något.



En telefonbild från förra höstlovet när jag låg med Andrea i skolparken och pratade om allt möjligt. Snart är det ju höstlov igen!

7. chill hos julias

Sitter hemma hos Julias nu, slutade 11 idag så :) Väntar på att mamma ska sluta så hon kan köra hem mig.


söta

5


Väntar på att Niko ska sluta och sen ska vi fara till mäccen och äta.

5.

Kom just hem från skolan, fick sluta tidigare för har färdigt gjort allt för denhär kursen och så hostar jag så mycket ännu. Ska kolla på DH nu en stund och sen kanske gå och köpa något ätbart.


4.



Bilder från förra torsdagen.

For till skolan idag, hostar inte så jättemycket, men den är inte helt över ännu. Var till Nikos idag en stund och nu sitter jag och kollar på House, sen blir det sovdax! :)



3. Misfits



Har kollat några avsnitt av Misfits och nu har jag tråkigt. Hatar att vara sjuk när det inte finns något att göra. Ska väl lägga på en film eller nått så tiden går snabbare :)

2.

Det är nått fel med bilduppladdningen på blogg.se , hade tänkt ladda upp några bilder från skolan i torsdags men ni får se dom imorron kanske om det funkar. Stannar hemma från skolan imorron också, har fortfarande flunssa.



Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus